GALERIE FOTO Mii de ruşi au luat parte la demonstraţii pentru a comemora doi ani de la asasinarea lui Boris Nemţov, liderului opoziţiei ruse

Mii de ruşi au participat la demonstraţiile care au avut loc duminică în mai multe oraşe din Rusia pentru a comemora doi ani de la asasinarea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov, informează site-ul postului de televiziune France 24.

620 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Mii de ruşi au luat parte la demonstraţii pentru a comemora doi ani de la asasinarea lui Boris Nemţov, liderului opoziţiei ruse

GALERIE FOTO Mii de ruşi au luat parte la demonstraţii pentru a comemora doi ani de la asasinarea lui Boris Nemţov, liderului opoziţiei ruse (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Nemţov, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai regimului Putin, a fost asasinat pe 27 februarie 2015, la mică distanţă de Kremlin.

Tribunalul Militar din Moscova a început în octombrie 2016 procesul împotriva a cinci bărbaţi de naţionalitate cecenă acuzaţi că au comis crima, însă familia şi apropiaţii lui Nemţov afirmă că asasinarea sa a fost motivată politcă şi ar fi fost comandată de oficiali de rang înalt din Cecenia.

Cea mai amplă manifestaţie a avut loc la Moscova, organizatorii marşului care s-a desfăşurat pe străzile capitalei ruse estimând numărul participanţilor la peste 15.000, în timp ce poliţia, despre care există indicii că subevaluează în mod frecvent prezenţa la manifestaţiile politice, a estimat că doar aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la acest evenimentul comemorativ.

Demonstranţii au fluturat steagul Rusiei, simboluri ale partidelor de opoziţie şi pancarte pe care erau scrise citate ale lui Nemţov, printre care: "Singura şansă rămasă este strada" şi "Dacă este Putin, atunci Rusia nu mai există".

Manifestaţia a decus în general în mod paşnic, însă s-au înregistrat şi unele incidente minore, iar poliţia a arestat câteva persoane.

Demonstraţii similare au avut loc şi în alte câteva oraşe din Rusia, inclusiv în Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod, oraşul de baştină a lui Nemţov. Câteva mii de persoane au participat la manifestaţia de la Sankt Petersburg, însă în prezenţa în alte localităţi a fost redusă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici