Video GALERIE FOTO. Vladimir Putin a marcat singur Ziua Victoriei. La parada amânată erau invitaţi Donald Trump şi Emmanuel Macron

  • Cea mai importantă sărbătoare pentru ruşi, celebrată fără evenimente publice
  • Vladimir Putin a fost însoţit doar de câţiva militari la Mormântul Soldatului Necunoscut
  • Parada din Piaţa Roşie, la care erau invitaţi Donald Trump şi Emmanuel Macron, a fost amânată de epidemia de coronavirus
2563 afișări

Coronavirusul i-a stricat sărbătoarea de Ziua Victoriei lui Vladimir Putin. Pentru a marca 75 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, liderul de la Kremlin voia o paradă grandioasă în Piaţa Roşie, la care invitase numeroşi lideri europeni, printre care Emmanuel Macron şi Donald Trump. S-a văzut nevoit să renunţe la ele după izbucnirea pandemiei şi să se mulţumească cu o ceremonie simbolică în faţa Mormântului Soldatului Necunoscut din Moscova.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Pentru noi toţi este cea mai de preţ sărbătoare. Întotdeana o sărbătorim solemn, la nivel national, împreună. Semnificaţiile ei spirituale şi morale sunt enorme. Iar atitudinea noastră faţă de această zi este sfântă.

Vladimir Putin speră să poată organiza parada din Piaţa Roşie în toamnă. Deocamdată, Rusia este departe de a ţine sub control epidemia de coronavirus. Numai în ultimele cinci zile, numărul de cazuri noi confirmate a depăşit zilnic 10.000. În total, Moscova a raportat aproape 200.000 de îmbolnăviri şi aproape 1.900 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici