Gara Victoria din Londra, evacuată în urma unui incendiu la un tren

Gara Victoria din Londra, una dintre cele mai aglomerate din capitala britanică, a fost evacuată joi dimineaţa în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul şasiului unui tren din cadrul serviciului feroviar Gatwick Express.

483 afișări
Imaginea articolului Gara Victoria din Londra, evacuată în urma unui incendiu la un tren

Gara Victoria din Londra, evacuată în urma unui incendiu la un tren (Imagine: Daily Mail)

Gatwick Express, un serviciu feroviar care asigură o legătură între Gara Victoria şi Aeroportul Gatwick, a anunţat că este aşteptată o "perturbare masivă". Gara a fost redeschisă parţial după aproximativ o oră, imediat ce incendiul a fost stins, iar fumul s-a dispersat, relatează BBC News Online.

Serviciul feroviar britanic a anunţat că sunt aşteptate întârzieri de până la 45 de minute până la ora 10.00 GMT (12.00, ora României).

"Nimeni nu a fost rănit, un lucru bun", a declarat serviciul feroviar din sudul ţării, într-un mesaj postat pe Twitter, răspunzând unor întrebări din partea unor clienţi. Trenul era gol la momentul izbucnirii incendiului, potrivit BBC.

Brigada de pompieri din Londra a trimis două echipaje la gară. Poliţiile britanice pentru Transporturi au anunţat că au fost solicitaţi la Gara Victoria la ora 6.53 (8.53, ora României), în urma anunţării unui incendiu.

Incendiul a fost stins înainte de ora 7.25 (9.25, ora României), iar trenurile circulau la toate peroanele. Însă pompierii se confruntau cu problema fumului.

Un navetist a declarat pentru BBC că a văzut flăcări şi un fum închis la culoare ieşind din tren. "Erau nişte flăcări la roate", a spus Tom Edwards. "L-au stins (incendiul) şi au început să dea afară toată lumea din clădire. Nu s-a creat panică. Ar fi putut să fie destul de rău, dacă nu ar fi acţionat imediat", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici