Garda Naţională îşi va tripla prezenţa la Ferguson, a anunţat guvernatorul statului Missouri

Guvernatorul statului Missouri (centrul Statelor Unite), Jay Nixon, a anunţat marţi triplarea numărului militarilor din cadrul Gărzii Naţionale mobilizaţi la Ferguson, un oraş zguduit de revolte rasiale.

536 afișări
Imaginea articolului Garda Naţională îşi va tripla prezenţa la Ferguson, a anunţat guvernatorul statului Missouri

Garda Naţională îşi va tripla prezenţa la Ferguson, a anunţat guvernatorul statului Missouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În total, 2.200 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi prezenţi în zonă. Vieţile şi bunurile trebuie protejate. Această comunitate merită pace", a declarat guvernatorul în cursul unei conferinţe de presă, a două zi după ce un juriu popular a luat decizia de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul care a ucis la 9 august un tânăr de culoare.

"Prezenţa Gărzii Naţionale va fi sporită în mod semnificativ la Ferguson, pentru a (...) împiedica violenţa", a adăugat guvernatorul statului Missouri.

Militarii vor fi mobilizaţi în locuri-cheie, precum comisariatul poliţiei oraşului sau periferia St. Louis, care numără aproximativ 21.000 de locuitori.

Cu o zi înainte şi în cursul nopţii de luni spre marţi, 700 militari din Garda Naţională au fost mobilizaţi la Ferguson, unde magazine au fost incendiate, iar clădiri devastate după anunţarea deciziei marelui juriu de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul Darren Wilson.

Primarul oraşului Ferguson, James Knowles, a criticat mai devreme mobilizarea tardivă a Gărzii Naţionale. "Decizia de întârzia mobilizarea Gărzii Naţionale este foarte îngrijorătoare", a apreciat James Knowles cu câteva minute înainte de conferinţa de presă a guvernatorului.

"În acest moment, mulţi locuitori fac curăţenie în propriile magazine şi se întreabă ce se va întâmpla în această seară", a adăugat el, cerând mai mulţi militari în oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici