Gardienii Revoluţiei ameninţă rebelii care au comis atacul de duminică

Comandantul forţelor terestre ale Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohammad Pakpour, a promis o reacţie "distrugătoare" împotriva rebelilor suniţi din Jundallah după atentatul de duminică soldat cu cel puţin 31 de morţi, între care mai mulţi lideri ai forţelor de elită, a anunţat Fars.

28 afișări
Imaginea articolului Gardienii Revoluţiei ameninţă rebelii care au comis atacul de duminică

Gardienii Revoluţiei ameninţă rebelii care au comis atacul de duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gardienii Revoluţiei vor reacţiona într-o manieră severă şi distrugătoare faţă de acest grup pentru a nu mai îndrăzni să desfăşoare vreodată astfel de acţiuni în ţară", a declarat generalul Pakpur.

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise duminică în sud-estul Iranului, la graniţa cu Pakistanul, într-un atentat soldat cu moartea unui comandant local al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, care a dat naştere unor acuzaţii ale Teheranului faţă de Washington.

Şapte comandanţi ai Gardienilor, dintre care "generalul Nur-Ali Shushtari, adjunct al comandantului forţelor terestre ale Gardienilor Revoluţiei, şi generalul Rajab-Ali Mohammad-Zadeh, comandant pentru provincia Sistan-Balucistan (...) au fost ucişi" în acest atentat sinucigaş, a anunţat agenţia Fars.

Nici un bilanţ oficial al atentatelor nu a fost comunicat duminică seară, iar diferite agenţii de presă iraniene au furnizat bilanţuri divergente: 31 de morţi şi 25 de răniţi, potrivit agenţiei Isna, care citează un comunicat emis de Gardienii revoluţiei, cel puţin 49 de morţi potrivit agenţiei Mehr.

Atentatul a avut loc în localitatea Pishin în timp ce comandanţii Gardienilor Revoluţiei participau la o reuniune a şefilor de triburi din provincie, destinată consolidării "unităţii dintre şiiţi şi suniţi", potrivit Fars.

Populaţia iraniană de 71 de milioane de locuitori este formată în proporţie de peste 90 la sută din şiiţi, însă în provincia Sistan-Balucistan, situată la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan, locuieşte o importantă minoritate sunită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici