General american: "Axa Moscova-Teheran-Beijing ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea globală"

Preşedintele şefilor de stat major, generalul Mark Milley, le-a declarat miercuri membrilor Congresului american că China, Rusia şi Iranul vor reprezenta o problemă pentru SUA „pentru mulţi ani de acum înainte”, deoarece cei trei cooperează mai strâns împreună.

2912 afișări
Imaginea articolului General american: "Axa Moscova-Teheran-Beijing ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea globală"

Vorbind în faţa Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei, alături de secretarul Apărării Lloyd Austin, Milley a spus că Rusia şi China „se apropie tot mai mult”.

„Nu aş numi-o o adevărată alianţă deplină în sensul real al cuvântului, dar îi vedem apropiindu-se şi asta este supărător”, a spus Milley.

„Şi apoi... Iranul este al treilea. Deci, aceste trei ţări împreună vor fi problematice pentru mulţi ani de acum înainte, cred, în special Rusia şi China din cauza capacităţii lor militare”. 

SUA continuă să ajute la finanţarea apărării Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, despre care Milley a spus miercuri că „invazia în sine este o crimă de război”.

Tensiunile cu China au crescut recent în urma depistării unui presupus balon spion chinez ce a violat spaţiul aerian al Americii de Nord. 

În cele din urmă, a fost doborât de armata americană în largul coastei de est. 

Ministrul chinez al Apărării Naţionale, Wei Fenghe, a refuzat să vorbească la telefon cu Austin cu privire la incident.

Şi chiar săptămâna trecută, SUA au lansat lovituri de răzbunare împotriva grupurilor susţinute de Iran în Siria, după ce o dronă iraniană a lovit o unitate care găzduia personal american, ucigând un contractor american şi rănind cinci militari.   

Milley a avertizat în timpul unei audieri de marţi că Iranul ar putea „produce suficient material fisionabil pentru o armă nucleară în mai puţin de două săptămâni” şi, în cele din urmă, poate crea o armă nucleară în „câteva luni după aceea”.

Armata Statelor Unite a dezvoltat mai multe opţiuni pentru ca conducerea noastră naţională să ia în considerare dacă sau când Iranul decide să dezvolte o armă nucleară”, a spus el.

Dar el a adăugat miercuri că China şi Rusia au „mijloacele de a ne ameninţa interesele şi modul nostru de viaţă” şi a marcat prima dată când SUA „se confruntă cu două mari puteri nucleare”, potrivit CNN

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici