Generalul Stanley McChrystal, înlocuit cu David Petraeus - VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat miercuri că l-a revocat din funcţie pe comandantul militar în Afganistan, generalul Stanley McChrystal, după declaraţiile critice ale acestuia la adresa administraţiei sale, şi l-a înlocuit cu un alt ofiţer cu experienţă, David Petraues.

43 afișări
Imaginea articolului Generalul Stanley McChrystal, înlocuit cu David Petraeus - VIDEO

Generalul Stanley McChrystal (Foto), înlocuit cu David Petraeus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se în faţa presei în grădina Casei Albe, preşedintele a declarat, referitor la declaraţiile generalului McChrystal, cu care a avut o întrevedere în cursul zilei, că modul de a se comporta al acestuia "aşa cum reiese dintr-un articol publicat recent nu corespunde criteriilor cerute unui general".

El a adus însă un omagiu carierei de ofiţer a acestuia şi a dat asigurări că nu l-a revocat din cauza "insultelor personale", în timp ce potrivit revistei Rolling Stone care a publicat declaraţiile, generalul McChrystal şi unii dintre adjuncţii săi au criticat mai mulţi oficiali de rang înalt ai administraţiei.

Obama a declarat, de asemenea, că a "acceptat demisia" generalului McChrystal cu "regret", dar a insistat asupra necesităţii unei "unităţi a eforturilor" echipei sale în privinţa Afganistanului. Preşedintele a asigurat că înlocuirea lui Stanley McChrystal cu David Petraeus nu înseamnă o schimbare de strategie pe teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici