George Papadopoulos, un fost apropiat al lui Trump, a fost condamnat la 14 zile de închisoare în ancheta privind ingerinţele Rusiei

George Papadopoulos, un fost membru al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, a fost condamnat la 14 zile de închisoare pentru că a oferit informaţii false Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în investigaţia privind ingerinţele Rusiei în alegerile din 2016, relatează site-ul postului BBC.

1140 afișări
Imaginea articolului George Papadopoulos, un fost apropiat al lui Trump, a fost condamnat la 14 zile de închisoare în ancheta privind ingerinţele Rusiei

George Papadopoulos a fost condamnat la 14 zile de închisoare în ancheta privind ingerinţele Rusiei

George Papadopoulos, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat în luna octombire pentru că a minţit agenţi ai FBI-ului. În ianuarie 2017, acesta nu a recunoscut în faţa agenţilor FBI că a comunicat cu mai mulţi indivizi pentru a aranja a întâlnire între candidatul Donald Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, conform unor documente folosite în instanţă ce citează o declaraţie a consilierului special Robert Mueller.

"Preşedintele Statelor Unite a obstucţionat această investigaţie mai mult decât a făcut-o George Papadopoulos vreodată", a declarat vineri avocatul Thomas Breen, potrivit The Guardian.

Iniţial procurorii au recomandat ca Papadopoulos să fie închis pentru şase luni. Avocaţii acestuia susţin că fostul membru al campaniei prezidenţiale nu a minţit pentru a obstrucţiona investigaţia, ci pentru a "menţine loialitatea daţă de şeful său".

Casa Albă nu a oferit imediat declaraţii privind sentinţa primită de Papadopoulos. Purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders a declarat anul trecut că acesta a "a avut un rol minim, dacă a avut unul" în cadrul campaniei prezidenţiale.

Papadopoulos ar fi avut contacte cu Joseph Mifsud şi Ivan Timofeev, afirmă surse citate de Associated Press şi The Telegraph. Joseph Mifsud este profesor şi director onorific la Academia Londoneză pentru Diplomaţie. Ivan Timofeev este director în cadrul Consiliului rus pentru Afaceri Internaţionale, cu sediul în Moscova. George Papadopolous a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în ancheta privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici