George Papadopoulos, fost consilier de campanie al lui Trump, recunoaşte că a minţit în cadrul unei anchete a FBI-ului

George Papadopoulos, fost consilier de campanie al lui Donald Trump, recunoaşte că a minţit agenţi ai FBI-ului în cadrul anchetei priving ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, informează Reuters.

623 afișări
Imaginea articolului George Papadopoulos, fost consilier de campanie al lui Trump, recunoaşte că a minţit în cadrul unei anchete a FBI-ului

George Papadopoulos, fost consilier de campanie al lui Trump, recunoaşte că a minţit în cadrul unei anchete a FBI-ului

Papadopoulos s-a alăturat campaniei preşedintelui american în martie 2016.

În ianuarie 2017, acesta nu a recunoscut în faţa agenţilor FBI că a comunicat cu mai mulţi indivizi pentru a aranja a întâlnire între candidatul Donald Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, conform unor documente folosite în instanţă ce citează o declaraţie a consilierului special Robert Mueller.

Conform documentelor citate, un oficial al campaniei ce nu a fost identificat l-a informat pe Papadopoulos, în mai 2016, că Trump nu ”întreprinde asemenea călătorii”, dar acestea ar trebui făcute de ”cineva ce nu are o funcţie importantă în campanie pentru a nu transmite niciun semnal”.

Deşi nu este menţionat în documentele instanţei, înalţi oficiali ai campaniei lui Trump, inclusiv Donald Trump Jr., Jared Kushner şi Paul Manafort s-au întâlnit în Turnul Trump în iunie 2016 cu oficiali ruşi ce susţineau că deţineau informaţii peiorative despre rivala democrată, Hillary Clinton. Nu se cunoaşte însă dacă această întâlnire a fost rezultatul eforturilor lui Papadopoulos.

Consilierul special a declarat că Papadopoulos, avocat internaţional privind legislaţia energiei, a minţit agenţi ai FBI-ului atunci când a fost întrebat când ar fi aflat de la un profesor străin că Rusia susţinea că deţine informaţii dăunătoare despre Clinton sub forma unor emailuri.

Potrivit procurorilor, Papadopoulos le-ar fi spus agenţilor că se afla în legătură cu profesorul înainte ca Trump să se înscrie în alegerile prezidenţiale. De fapt, cei doi s-ar fi întâlnit după ce Trump s-a înscris în cursa prezidenţială.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a afrmat că rolul lui Papadopoulos în campania lui Trump a fost unul ”extrem de limitat”, acesta fiind chiar voluntar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici