George Soros acuză Facebook de conspiraţie pentru ca Donald Trump să fie reales preşedinte al SUA

Miliardarul american George Soros a declarat că Facebook răspândeşte dezinformarea în rândul utilizatorilor săi, iar compania ar putea să conspire cu Donald Trump pentru a fi reales în funcţia de preşedinte al SUA, potrivit agenţiei Bloomberg.

1342 afișări
Imaginea articolului George Soros acuză Facebook de conspiraţie pentru ca Donald Trump să fie reales preşedinte al SUA

George Soros acuză Facebook de conspiraţie pentru ca Donald Trump să fie reales preşedinte al SUA

”Cred că există un fel de operaţiune informală de asistenţă reciprocă sau înţelegere între Trump şi Facebook”, a declarat Soros la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, de săptămâna trecută.

”Facebook va lucra pentru a ajutat la realegerea lui Trump, iar Trump va proteja Facebook, aşadar situaţia aceasta nu se va schimba şi îmi fac foarte mari griji despre cum vor evolua lucrurile în 2010”, a adăugat acesta.

Soros nu a oferit nicio dovadă în acest sens.

”Acest lucru este total greşit”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

Soros a utilizat, de asemenea, în trecut, în cadrul discursului său anual de la Davos pentru a critica gigantul social media. În 2018, acesta a comparat Facebook cu o companie de jocuri de noroc care alimentează dependenţa în rândul utilizatorilor, iar anul trecut a reiterat necesitatea reglementărilor companiilor din sectorul tehnologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici