German Marshall Fund: Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puţin 27 de state, utilizând atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare

Entităţi din Rusia ar fi intervenit în scrutine desfăşurate în cel puţin 27 de state, inclusiv Republica Moldova, utilizând metode variate, precum atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare, se arată într-un raport al Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din cadrul German Marshall Fund.

1960 afișări
Imaginea articolului German Marshall Fund: Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puţin 27 de state, utilizând atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare

German Marshall Fund: Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puţin 27 de state, utilizând atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare

Potrivit raportului, citat de USA Today şi organizaţia media Independent Journal Review, începând cu 2004, Rusia a intervenit în alegerile desfăşurate în Statele Unite, majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, inclusiv Bulgaria, Franţa, Germania, Ungaria, Marea Britanie, dar şi în Republica Moldova, Turcia sau Canada.

Laura Rosenberger, directorul organizaţiei care a întocmit raportul, afirmă că scopul entităţilor ruse, care au legături directe cu Administraţia de la Moscova, este acela de a "submina instituţiile democratice din diverse locuri".

Harta întocmită de USA Today pe baza informaţiilor de la Alianţa pentru Securitatea Democraţiei nu menţionează şi România printre ţintele acţiunilor entităţilor ruse.

Acest tip de activităţi documentate de Alianţa pentru Securitatea Democraţiei datează dinainte de 2004, afirmă Dov Levin, un cercetător de la Universitatea Carnegie Mellon, care a strâns informaţii despre 36 presupuse tentative ale autorităţilor sovietice sau ruse de a influenţa alegeri din întreaga lume şi 81 de tentative ale autorităţilor americane în perioada 1946-2000. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici