Germania a anunţat că Turcia a eliberat unul din cetăţenii germani reţinuţi din "motive politice"

Unul dintre cei doi cetăţeni germani arestaţi în Turcia din "motive politice" a fost eliberat, au anunţat, luni, autorităţile de la Berlin, în contextul intensificării tensiunilor între cele două state, potrivit site-ului postului France 24.

255 afișări
Imaginea articolului Germania a anunţat că Turcia a eliberat unul din cetăţenii germani reţinuţi din "motive politice"

Germania a anunţat că Turcia a eliberat unul din cetăţenii germani reţinuţi din "motive politice"

"Avocatul unui dintre cei afectaţi ne-a spus că acesta a fost eliberat, fără restricţii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Autorităţile de la Berlin au anunţat, vineri, că alţi doi cetăţeni germani au fost reţinuţi în Turcia, din "motive politice".

În ultimul an, autorităţile turce au arestat un număr mare de cetăţeni europeni, majoritatea fiind acuzaţi de implicarea în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, îndreptată împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

În prezent, zece cetăţeni germani, unii cu dublă naţionalitate, sunt arestaţi în Turcia, potrivit autorităţilor germane. Printre ei se află Deniz Yucel, un jurnalist germano-turc, corespondentul publicaţiei Die Welt, încarcerat din luna februarie, şi Peter Steudtner, un fotograf şi activist pentru drepturile omului, reţinut în timp ce participa la un workshop în Istanbul.

Cancelarul Angela Merkel a criticat dur acţiunea autorităţilor turce de a aresta alţi doi cetăţeni germani, afirmând că Berlinul trebuie să aibă o reacţie decisivă în acest context.

Merkel a mai afirmat că, în actualele condiţii, nu vede oportună continuarea discuţiilor cu Ankara privind participarea la uniunea vamală a UE şi nu consideră drept posibilă adrarea Turciei la Uniunea Europeană.

De cealaltă parte, Turcia a acuzat Germania că oferă refugiu militanţilor kurzi şi suspecţilor căutaţi pentru presupuse legături cu puciul eşuat din 2016. Peste trei milioane de imigranţi turci trăiesc în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici