Germania a lansat o anchetă privind atacuri cibernetice lansate din Rusia asupra unor parlamentari

  • Germania suspectează că serviciile secrete ruse au atacat cibernetic conturile online ale unor parlamentari.
  • Parchetul Federal german: "Putem confirma lansarea unei anchete în cazul unor suspiciuni privind activităţi ale serviciilor străine".
344 afișări
Imaginea articolului Germania a lansat o anchetă privind atacuri cibernetice lansate din Rusia asupra unor parlamentari

Germania a lansat o anchetă privind atacuri cibernetice lansate din Rusia asupra unor parlamentari

Autorităţile germane au lansat, joi, o investigaţie referitoare la atacuri cibernetice lansate din Rusia care au vizat conturile online ale unor parlamentari germani, cu două săptămâni înaintea scrutinului legislativ federal.

„Putem confirma lansarea unei anchete în cazul unor suspiciuni privind activităţi ale serviciilor străine", a transmis Parchetul Federal din Germania, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

În ultimele săptămâni, grupul de hackeri "Ghostwriter", suspectat că ar fi coordonat de Serviciul rus de informaţii militare (GRU), a lansat atacuri asupra a sute de conturi de e-mail ale unor membri ai Parlamentului german, potrivit publicaţiei Bild.

Autorităţile germane suspectează că atacurile cibernetice vizează colectarea de informaţii relevante pentru a influenţa scrutinul parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie.

Guvernul de la Berlin a avertizat în mai multe rânduri Rusia să înceteze atacurile cibernetice. Ultimul avertisment al Germaniei a fost lansat la începutul lunii septembrie, cu ocazia reuniunii Grupului de lucru germano-rus pentru politici de securitate (HAGS).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici