Germania a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene/ Merkel: "Europa are nevoie de noi, la fel cum noi avem nevoie de Europa"

  • Începând cu miezul nopţii, Germania deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
  • La Berlin, Poarta Brandenburg a fost luminată cu mesajul „Împreună pentru recuperarea Europei”
  • Cea mai mare economie a Uniunii Europene, Germania, preia preşedinţia rotativă a blocului în iulie pe fondul unei serii de provocări - de la COVID-19 şi problemele economice pe care le-a dus, până la Brexit, comerţul cu China şi tensiunile cu Statele Unite.
1684 afișări
Imaginea articolului Germania a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene/ Merkel: "Europa are nevoie de noi, la fel cum noi avem nevoie de Europa"

Pe agenda imediată a UE este  depăşeşte diferenţele pentru a impune un fond de recuperare în urma crizei coronavirusului de peste 800 de miliarde de euro, care vizează stimularea unei aşa-numite relansări economice "verde". Ajungere la un acord asupra următorului buget multianual al UE este o prioritate, relatează EuroNews.

Angela Merkel şi Emmanuel Macron s-au întâlnit luni la Meseberg, la nord de Berlin, în prima lor întâlnire faţă în faţă din ultimele luni.

Într-o declaraţie guvernamentală din 18 iunie cu privire la preşedinţie, cancelarul Angela Merkel a declarat: „Aceasta este o datorie pe care o aştept cu nerăbdare şi pe care întregul guvern german o aşteaptă cu nerăbdare. Europa are nevoie de noi, la fel cum noi avem nevoie de Europa - nu numai ca moştenire istorică, ci ca un proiect care ne va conduce în viitor."

Germania a preluat preşedinţia rotativă de la Croaţia şi va face parte dintr-un nou trio: Germania (iul.-dec. 2020), Portugalia (ian.-iun. 2021), Slovenia (iul.-dec. 2021)

Germania a mai deţinut preşedinţia Uniunii de 11 ori: iul.-dec. 1958; iul.-dec. 1961; iul.-dec. 1964; iul.-dec. 1967; iul.-dec. 1970; ian.-iun. 1974; iul.-dec. 1978; ian.-iun. 1983; ian.-iun. 1988; iul.-dec. 1994; ian.-iun. 2007, conform site-ul https://europa.eu/.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici