Germania acuză Arabia Saudită că susţine islamului radical

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a criticat Arabia Saudită pentru susţinerea acordată fundamentaliştilor religioşi musulmani, pe fondul temerilor privind finanţarea unor moschei islamiste din Europa, informează EUObserver.

1349 afișări
Imaginea articolului Germania acuză Arabia Saudită că susţine islamului radical

Germania acuză Arabia Saudită că susţine islamului radical (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Avem nevoie de Arabia Saudită pentru soluţinarea conflictelor regionale", a declarat Sigmar Gabriel, preşedintele Partidului Social-Democrat german (SPD).

"Însă, în acelaşi timp, trebuie să remediem nişte lucruri din trecut. Arabia Saudită finanţează moschei wahhabite din întreaga lume. În Germania, mulţi islamişti periculoşi vin din aceste comunităţi", a spus Gabriel.

În replică, ambasada Arabiei Saudite la Berlin a dat asigurări că Riyadul este interesat de contracararea islamului radical.

"La fel ca Germania, suntem parte a coaliţiei contra reţelei teroriste Stat Islamic şi luptăm cu toate forţele contra terorismului", a dat asigurări reprezentanţa diplomatică saudită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici