Germania anunţă că va livra încă două lansatoare multiple de rachete Ucrainei

Germania va furniza încă două lansatoare multiple de rachete Ucrainei, a declarat joi ministrul Apărării, Christine Lambrecht.

953 afișări
Imaginea articolului Germania anunţă că va livra încă două lansatoare multiple de rachete Ucrainei

Sursa foto: Profimedia

"Am decis să livrăm încă două lansatoare multiple de rachete MARS II, inclusiv 200 de rachete, Ucrainei", a declarat aceasta la o conferinţă a Bundeswehr.

Instruirea operatorilor ucraineni ar urma să înceapă în septembrie, a precizat ea.

"În plus, vom trimite Ucrainei 50 de transportoare blindate pentru trupe Dingo", a anunţat Lambrecht, referindu-se la un vehicul blindat pe care armata germană l-a folosit pe scară largă în timpul operaţiunii militare a NATO în Afganistan.

Ea a mai spus că un acord privind un schimb de vehicule de luptă de infanterie cu Grecia şi Ucraina este aproape finalizat, ceea ce înseamnă că Germania va preda în curând 40 de IFV-uri Marder Greciei, în timp ce Grecia, la rândul său, va transmite 40 dintre IFV-urile sale BMP-1, de fabricaţie sovietică, Ucrainei.

În cursul zilei de joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Europa ar trebui să sprijine Ucraina cu tancuri, deoarece ucrainenii dovedesc că se pot apăra singuri dacă dispun de mijloacele militare adecvate.

"Dacă ei spun că au nevoie de tancuri, atunci ar trebui să luăm în serios şi să le livrăm", a declarat von der Leyen, care s-a aflat joi la Kiev.

Există o dezbatere din ce în ce mai aprinsă cu privire la faptul dacă Berlinul ar trebui să sprijine Ucraina cu tancuri, o cerere pe care Germania a respins-o până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici