Germania anunţă mai multe livrări de armament pentru Ucraina

Germania anunţă mai multe livrări de armament pentru Ucraina şi susţine că NATO trebuie să acopere „lacunele din domeniul apărării", potrivit CNN.

1231 afișări
Imaginea articolului Germania anunţă mai multe livrări de armament pentru Ucraina

Germania anunţă mai multe livrări de armament pentru Ucraina

NATO trebuie să-şi consolideze apărarea, a declarat sâmbătă ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

„Trăim vremuri grave şi, în astfel de vremuri, este important să ştim unde avem lacune în apărare. Apărarea aeriană este un astfel de domeniu în care este urgent să acţionăm", a spus Lambrecht în timp ce vizita trupele germane desfăşurate în Lituania.

Germania a anunţat mai multe livrări de armament pentru Ucraina, inclusiv sistemul de apărare aeriană IRIS-T, şi 100 de tancuri din Grecia şi Slovacia.

Confruntându-se cu o ameninţare sporită la adresa securităţii, Germania va crea şi o brigadă de infanterie blindată care ar putea fi desfăşurată rapid în Lituania în caz de nevoie, a adăugat Lambrecht.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici