Germania avertizează Rusia în contextul mobilizărilor de trupe la frontiera Ucrainei. „Va plăti preţul dacă va trece linia”

  • Ministrul german de externe Annalena Baerbock face apel la diplomaţie în contextul tensiunilor din estul Ucrainei
  • Totuşi, Germania a emis un avertisment în privinţa acţiunilor ulterioare ale Rusiei
  • Rusia va plăti preţul dacă va trece frontiera cu Ucraina
9043 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează Rusia în contextul mobilizărilor de trupe la frontiera Ucrainei. „Va plăti preţul dacă va trece linia”

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat luni că speră într-o detensionare a relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina, prin diplomaţie. Totuşi, dacă provocările nu vor rezolvate şi vor escalada într-o posibilă invazie, Moscova va suferi repercusiunile acţiunilor sale.

„Fiecare pas suplimentar care alimentează escaladarea tensiunilor pentru a degenera într-un act agresiv fără justificare va avea un preţ mare pentru Rusia, din punct de vedere economic, strategic şi politic. Diplomaţia este singura cale pentru rezolvarea problemelor”, a declarat Baerbock, la Kiev, într-o conferinţă de presă comună susţinută cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba.

Discuţiile dintre Moscova şi statele occidentale cu privire la desfăşurarea de către Rusia a zeci de mii de trupe de-a lungul graniţei cu Ucraina s-au încheiat fără progrese săptămâna trecută.

Germania sprijină diplomatic Ucraina în conflictul cu Kremlinul din 2014, atunci când Rusia a ocupat peninsula Crimeea şi a susţinut separatiştii din regiunea Donbass, relatează Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici