Germania: Campanie controversată asupra radicalizării tinerilor musulmani - FOTO

O campanie de informare prin afişaj a Guvernului german împotriva radicalizării anumitor tineri musulmani a stârnit miercuri furia unor oficiali politici şi mai multor organizaţii islamice care denunţă confuzii şi stigmatizări.

308 afișări
Imaginea articolului Germania: Campanie controversată asupra radicalizării tinerilor musulmani - FOTO

Campanie controversată în Germania asupra radicalizării tinerilor musulmani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Afişele sugerează că toţi pot fi terorişti sau fanatici", declară Aydan Ozoguz, o deputată social-democrată (SPD, în opoziţie) însărcinată cu probleme de integrare.

Patru organizaţii musulmane importante din cadrul comunităţii turce şi bosniace au decis să îşi suspende participarea la proiectul guvernamental, care urmăreşte să încurajeze părinţi, prieteni şi profesori să se adreseze unui centru de consiliere atunci când suspectează un tânăr musulman de radicalizare.

În cadrul acestei campanii, lansată de către Ministerul de Interne, tineri musulmani apar în fotografii alb-negru prezentate drept anunţuri de căutare a unor persoane date dispărute, lipite pe străzi sau în refugii din staţii ale mijloacelor de transport în comun.

"Este fiul nostru Ahmad. Ne lipseşte, pentru că nu îl mai recunoaştem. Se retrage din ce în ce mai mult în el şi devine în fiecare zi tot mai radical. Ne este frică să nu-l pierdem complet, atras de fanatici religioşi şi grupări teroriste. Dacă şi pentru voi înseamnă acelaşi lucru ca pentru noi, adresaţi-vă centrului de consiliere împotriva radicalizării", se poate citi într-un mesaj care însoţeşte fotografiile.

"Sunt tineri drăguţi la care te uiţi şi care îţi zâmbesc (din aceste afişe) şi te întrebi, «oare, trebuie ca de acum înainte să fiu atent?», continuă deputata.

Aceste postere urmează să fie afişate în cartierele în care locuiesc numeroşi imigranţi, la Berlin, Hamburg (nord) şi Bonn (vest) începând cu 21 septembrie. Ele au fost deja postate pe Facebook şi pe alte site-uri.

Însă, potrivit organizaţiilor protestatare, "grupul de persoane vizat se simte incriminat", iar aceste afişe servesc doar la "alimentarea neîncrederii" societăţii, au denunţat ele într-un comunicat comun.

"Această campanie a fost, evident, aprobată de către organizaţii", a subliniat, cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici