Germania cere Israelului să evite acţiunile unilaterale, în contextul schimbării Administraţiei SUA

  • Germania recomandă Israelului să evite acţiunile unilaterale, în contextul schimbării Administraţiei SUA
  • Heiko Maas: "Acţiunile unilaterale nu vor fi de folos în această situaţie deja dificilă"
  • Germania critică activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania
1094 afișări
Imaginea articolului Germania cere Israelului să evite acţiunile unilaterale, în contextul schimbării Administraţiei SUA

Germania cere Israelului să evite acţiunile unilaterale, în contextul schimbării Administraţiei SUA

Guvernul Germaniei a recomandat, marţi, evitarea acţiunilor unilaterale care ar putea afecta procesul de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, în contextul planurilor israeliene privind construcţii în zone disputate din Ierusalimul de Est.

"Acţiunile unilaterale nu vor fi de folos în această situaţie deja dificilă. Nu trebuie închise deloc uşile, în contextul evoluţiilor politice din Statele Unite", a declarat Heiko Maas, ministrul german de Externe, în cursul unei întrevederi cu omologul său palestinian, Riyad al-Maliki.

Anterior, Biroul lui Heiko Maas a criticat licitaţiile organizate de Israel pentru construirea unor noi locuinţe în zone disputate din Ierusalimul de Est. "Acest lucru ar transmite semnalul greşit, în momentul nepotrivit", a subliniat Biroul ministrului german de Externe, potrivit agenţiei Associated Press. Heiko Maas a precizat că Joseph Biden, preşedintele-ales al SUA, este de acord cu poziţia Germaniei că soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, trebuie să fie baza negocierilor în procesul de pace.

Riyad al-Maliki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene, a declarat că victoria lui Joseph Biden în SUA reprezintă "o oportunitate". "Vrem să profităm de această fereastră de oportunitate pentru a deschide o nouă pagină. Noi am suferit enorm, în Palestina, din cauza politicilor lui Donald Trump", a afirmat Riyad al-Maliki.

Preşedintele Donald Trump a oferit susţinere puternică Israelului. Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, a tolerat activităţile israeliene de colonizare în teritoriile palestiniene şi a facilitat acorduri de pace între ţări arabe şi Israel, spre nemulţumirea liderilor palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici