Germania cere Rusiei să clarifice dacă este implicată în deturnarea avionului către Belarus/ Putin se întâlneşte cu Lukaşenko, la Soci

  • Guvernul Germaniei cere Rusiei să clarifice dacă este implicată în incidentul aerian produs în Belarus
  • Michael Roth: "Această situaţie trebuie clarificată rapid şi în totalitate"
  • "Ştie toată lumea că relaţiile Rusiei cu Europa sunt deja în ape foarte agitate", a subliniat oficialul german
1708 afișări
Imaginea articolului Germania cere Rusiei să clarifice dacă este implicată în deturnarea avionului către Belarus/ Putin se întâlneşte cu Lukaşenko, la Soci

Germania cere Rusiei să clarifice dacă este implicată în incidentul aerian din Belarus/ Putin se întâlneşte cu Aleksandr Lukaşenko, la Soci

Guvernul Germaniei a cerut, vineri, Administraţiei Vladimir Putin să clarifice dacă Rusia a fost implicată în incidentul aerian produs în Belarus, în cursul căruia a fost arestat un jurnalist disident.

"Această situaţie trebuie clarificată rapid şi în totalitate", a declarat vineri Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german de Externe.

"Ştie toată lumea că relaţiile Rusiei cu Europa sunt deja în ape foarte agitate. Rusia are politici foarte distructive, prin încălcarea drepturilor omului şi prin campanii pentru dezinformare în Europa, în special în Germania", a subliniat Michael Roth, potrivit publicaţiilor Die Welt şi Der Spiegel.

Rusia este principalul susţinător al Administraţiei autoritariste din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se întâlneşte vineri, în staţiunea Soci, situată pe litoralul rus al Mării Negre, cu Aleksandr Lukaşenko.

Guvernul Germaniei a avertizat Administraţia autoritaristă de la Minsk că ar putea fi vizată de sancţiuni puternice din partea Uniunii Europene, după incidentul aerian în cursul căruia un jurnalist disident a fost arestat.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă. Un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasevich, şi partenera lui, Sofia Sapega, au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv. Sofia Sapega are naţionalitate rusă şi ar putea fi extrădată în Rusia. Regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, şi-a atras critici dure la nivel internaţional după incidentul de duminică, riscând noi sancţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici