Germania: Doi bebeluşi au murit din cauza unei perfuzii contaminate cu o bacterie

Doi bebeluşi au murit sâmbătă la Mainz, în vestul Germaniei, din cauza unei perfuzii alimentare contaminată cu o bacterie, iar alţi cinci se află într-o stare critică, a anunţat, duminică, Centrul medical universitar din acest oraş.

117 afișări
Imaginea articolului Germania: Doi bebeluşi au murit din cauza unei perfuzii contaminate cu o bacterie

Germania: Doi bebeluşi au murit din cauza unei perfuzii contaminate cu o bacterie (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Cei doi bebeluşi, care fuseseră plasaţi sub îngrijiri intensive din cauza unor boli, au primit o perfuzie contaminată care "ar putea fi la originea decesului lor", a anunţat acest Centru medical într-un comunicat, postat pe site-ul său de Internet.

Altor nouă bebeluşi le-au fost administrate perfuzii conţinând acelaşi preparat, iar cinci dintre ei se aflau în stare critică, potrivit Centrului.

"Suntem şocaţi de aceste evenimente şi transmitem profunde condoleanţe părinţilor şi rudelor copiilor decedaţi", a declarat preşedintele Institutului, profesorul Norbert Pfeiffer.

Germinarea bacteriei în soluţia administrată copiilor a fost detectată de Institutul de Microbiologie din cadrul Centrului medical, care "controlează zilnic calitatea produselor", se arată în comunicat.

"Autorităţile competente au fost anunţate, iar căutarea, în circuitul de fabricaţie, a cauzei exacte" a contaminării se află în curs, potrivit profesorului Pfeiffer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici