Unul dintre deţinuţii care au evadat în Germania a fost arestat

Unul dintre cei doi evadaţi, care au luat patru ostatici în regiunea germană Rhin în decurs de 60 de ore, a fost arestat duminică dimineaţă, a anunţat poliţia

49 afișări
Imaginea articolului Unul dintre deţinuţii care au evadat în Germania a fost arestat

Peter Paul Michalski şi Michael Heckhoff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre Michael Heckhoff, în vârstă de 50 de ani, condamnat pentru tentativă de asasinat.

Complicele său, Peter Paul Michalski, de 46 de ani, condamnat pentru crimă, era căutat în continuare duminică după-amiază, potrivit poliţiei.

Cei doi bărbaţi, înarmaţi cu pistoale, au evadat joi seara dintr-o închisoare din Aix-la-Chapelle şi au luat ostatic un şofer de taxi care i-a dus până la Koln, la o distanţă de 65 de kilometri.

La gara din Koln, ei l-au eliberat pe şoferul de taxi şi au luat ostatică o studentă de 19 ani la volanul maşinii sale, obligând-o să meargă spre Essen, la 60 de kilometri distanţă. Maşina sa a rămas în pană de benzină chiar la sud de acest oraş şi cei doi au eliberat-o pe tânără, apoi au dispărut.

Sâmbătă dimineaţă, au atacat din nou, luând un cuplu ostatic în propria casă, în apropiere de Essen.

Ei l-au obligat atunci pe soţ, un om de afaceri, să îi conducă timp de mai multe ore la volanul autoturismului său BMW, înainte de a-l elibera, nu departe de casă, la Muhlheim, şi de a fugi la bordul maşinii sale.

BMW-ul furat, semnalat poliţiei de trecători, a fost găsit gol duminică dimineaţă, pe o străduţă din Muhlheim, iar echipele poliţiei l-au arestat pe Michael Heckhoff în apropiere, la scurt timp.

Conform primelor informaţii, ei ar fi evadat din închisoarea de la Aix-la-Chapelle atacând un gardian şi un portar. Poliţia din Aix-la-Chapelle a anunţat vineri seară că a arestat un gardian al închisorii, acuzat că i-a ajutat pe cei doi să evadeze.

Michael Heckhoff, condamnat iniţial pentru atacarea unor bănci, a mai luat ostatici, într-o închisoare, în timp ce ispăşea o pedeapsă în 1992.

Cu ajutorul altui complice şi înarmat cu un pistol fals făcut din săpun şi vopsit negru, el i-a sechestrat pe gardieni şi personalul medical în timpul unei vizite la dentist, cerând un milion de mărci şi o maşină pentru a fugi. Un poliţist l-a rănit prin împuşcare în timp ce inspecta maşina care i-a fost pusă la dispoziţie.

Complicele său a rănit grav atunci unul dintre dentişti şi un gardian, pe care i-a stropit cu benzină şi le-a dat foc.

În 1995, supraveghetorii au găsit un pistol cu aer comprimat şi o grenadă falsă în celula lui Michael Heckhoff, care a fost transferat atunci la altă închisoare.

Peter Paul Michalski, încarcerat de mai multe ori pentru furturi agravate, a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a asasinat un alt deţinut în 1993.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici