Germania este în alertă după atacul din Istanbul, deşi nu are indicii privind un complot

Autorităţile germane sunt în alertă în urma atentatului de marţi de la Istanbul, soldat cu zece morţi, dintre care nouă turişti germani, dar nu există indicii concrete privind un complot care ar viza Germania, a declarat ministrul Justiţiei de la Berlin, citat de Reuters în pagina online.

456 afișări
Imaginea articolului Germania este în alertă după atacul din Istanbul, deşi nu are indicii privind un complot

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a precizat miercuri că situaţia securităţii nu s-a schimbat în Germania în urma atacului sinucigaş de la Istanbul.

"Ştim că şi Germania este o ţintă a teroriştilor şi, prin urmare, un pericol general nu poate fi exclus, dar deocamdată nu există indicii concrete privind ţinte ale unor atacuri, deşi autorităţile sunt în alertă", a declarat ministrul pentru postul de televiziune ARD.

Zece persoane, dintre care nouă germani, au fost ucise şi alte 15 au fost rănite, marţi, în atacul sinucigaş cu bombă, în centrul turistic al Istanbulului, potrivit autorităţilor turce atacatorul fiind un bărbat care are legături cu Siria. Dintre cele 15 persoane rănite, două se aflau în stare gravă.

Explozia puternică, auzită de la câţiva kilometri distanţă, a avut loc în jurul orei locale 10.15 (10.15, ora României), la Sultanahmet - unde se află Muzeul Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră, ambele atracţii turistice majore, în partea europeană a metropolei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac "terorist". El a afirmat că o persoană de origine siriană este autorul, evocând primele elemente ale anchetei.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici