Germania este sub ape. UPDATE: 58 de persoane decedate, zeci de oameni dispăruţi şi mai multe case prăbuşite din cauza ploilor torenţiale

  • Cel puţin 58 de persoane au murit şi alte zeci au fost date dispărute, joi, din cauza precipitaţiilor abundente din vestul Germaniei.
  • Ploile abundente şi inundaţiile de miercuri seară au provocat prăbuşirea a şase case din Renaniei-Palatinat, Germania, iar mai mulţi oameni au fost daţi dispăruţi sau sunt blocaţi pe acoperişuri, a declarat poliţia joi dimineaţă.
  • Doi pompieri au murit în regiunea Sauerland.
21420 afișări
Imaginea articolului Germania este sub ape. UPDATE: 58 de persoane decedate, zeci de oameni dispăruţi şi mai multe case prăbuşite din cauza ploilor torenţiale

Sursa foto: Twitter

UPDATE 21:57 Autorităţile germane spun că bilanţul persoanelor decedate se ridică la 58, momentan. 

UPDATE Nou bilanţ al inundaţiilor: 42 de persoane au murit

UPDATE: Bilanţul persoanelor decedate din cauza inundaţiilor din Germania a crescut la 20, potrivit poliţiei germane, iar 70 de persoane sunt date dispărute.

UPDATE: Poliţia a declarat joi că şase persoane au murit şi 30 au dispărut la sud de Bonn, după ce râul Ahr, care se varsă în Rin, a trecut peste maluri. Aproximativ 50 de persoane sunt blocate pe acoperişuri şi mai multe case sunt expuse riscului de prăbuşire.

Doi pompieri au murit în regiunea Sauerland, la nord-est de Bonn, a anunţat poliţia. Agenţia de ştiri DPA a declarat că unul s-a înecat şi un al doilea s-a prăbuşit după o operaţiune de salvare.

De asemenea, aproximativ 30 de persoane au dispărut şi alte 25 de case au fost expuse riscului de prăbuşire în districtul Schuld bei Adenau, în regiunea deluroasă Eiffel, potrivit Reuters.

„În prezent avem un număr inexact de persoane pe acoperişuri care trebuie salvate", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz. „Există multe locuri în care au fost dislocate echipele de pompieri şi de salvare. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă", a adăugat acesta.

Transportul feroviar, rutier şi fluvial a fost întrerupt, iar transportul maritim a fost suspendat pe râul Rin.
 
Şi joi se aşteaptă furtuni puternice în sud-vestul Germaniei, cu ploi continue până vineri seară, a avertizat Serviciul Meteorologic German într-un buletin de dimineaţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici