Germania, Franţa şi Italia demarează un proiect pentru dezvoltarea de drone militare

Germania, Franţa şi Italia vor colabora pentru dezvoltarea unor avioane militare fără pilot care să fie utilizate pentru misiuni de recunoaştere şi pentru eventuale raiduri aeriene, anunţă cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Francois Hollande.

336 afișări
Imaginea articolului Germania, Franţa şi Italia demarează un proiect pentru dezvoltarea de drone militare

Germania, Franţa şi Italia demarează un proiect pentru dezvoltarea de drone militare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cine are imaginile are controlul şi puterea asupra informaţiilor", a declarat Hollande la Berlin, potrivit publicaţiei italiene Il Sole 24 Ore.

Proiectul comun are rolul de a redobândi independenţa principalelor ţări europene în industria dronelor militare, dominată de ţări precum Statele Unite şi Israelul.

Potrivit ediţiei germane a publicaţiei The Local, Katrin Suder, secretar de Stat în Ministerul german al Apărării, a anunţat că Germania, Italia şi Franţa intenţionează să construiască o dronă militară de dimensiuni medii, care să poată fi dotată cu armament. Prototipul ar urma să fie fabricat până în anul 2025, iar aparatul de zbor fără pilot va putea fi utilizat pentru misiuni militare de recunoaştere şi pentru eventuale raiduri aeriene.

Roberta Pinotti, ministrul italian al Apărării, a confirmat participarea la proiect, precizând că un centru de pregătire a operatorilor de drone va fi construit la aerodromul din Amendola (Foggia, sudul Italiei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici