Germania, Franţa şi Italia sunt solidare faţă de Ucraina. Liderii celor trei ţări sunt aştepaţi la Kiev

  • Liderii celor mai mari trei ţări ale Uniunii Europene, Germania, Franţa şi Italia, sunt aşteptaţi joi la Kiev
  • Cei trei şefi de stat îşi manifestă deschis sprijinul pentru Ucraina
  • Ucrainenii se luptă să reziste asaltului violent al Rusiei în estul ţării
169 afișări
Imaginea articolului Germania, Franţa şi Italia sunt solidare faţă de Ucraina. Liderii celor trei ţări sunt aştepaţi la Kiev

Sursa foto: Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrul italian Mario Draghi vor vizita joi Ucraina, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de rezistenţa Kievului în faţa invaziei ruse. Vizita celor trei a durat câteva săptămâni să fie organizată, după mai multe critici din partea oficialilor ucraineni pe lipsa dezinteresului faţă de agresiunea rusă care bate la porţile Europei.

Macron susţine că este timpul ca Europa „să liniştească” Ucraina cu privire la ambiţiile sale UE.

„Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când aceasta rezistă eroic”, a declarat Macron, fără a oferi detalii.

Kievul a criticat Franţa, Germania şi, într-o mai mică măsură, Italia, pentru că întârzie să livreze arme şi că îşi pun propria prosperitate înaintea libertăţii şi securităţii Ucrainei.

Oleksiy Arestovych, consilierul preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a declarat săptămâna aceasta ziarului german Bild că este îngrijorat de faptul că cei trei lideri vor face presiuni asupra Kievului pentru a accepta un acord de pace favorabil preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Vor spune că trebuie să punem capăt războiului care provoacă probleme alimentare şi probleme economice... că trebuie să-i salvăm faţa domnului Putin”, a declarat Arestovych.

Draghi a susţinut marţi că este important ca discuţiile de pace să se deschidă cât mai curând posibil, dar a adăugat că acestea trebuie să fie „în condiţiile pe care Ucraina le consideră acceptabile”.

Scholz a respins acuzaţiile Kievului şi a subliniat că Germania este unul dintre cei mai mari susţinători militari şi financiari ai Ucrainei, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici