Germania intenţionează să primească aproximativ 1.500 de refugiaţi din insulele greceşti

  • Germania şi-a exprimat dorinţa de a primi 1.500 de imigranţi suplimentari care locuiesc în prezent pe insulele greceşti.
  • Merkel şi ministrul de Interne, Horst Seehofer, au fost de acord cu planul, care prevede să se concentreze asupra familiilor cu copii.
  • Autorităţile germane au insistat asupra necesităţii de a se găsi o soluţie la nivel european pentru problema migraţiei.
619 afișări
Imaginea articolului Germania intenţionează să primească aproximativ 1.500 de refugiaţi din insulele greceşti

Profimedia

Germania şi-a exprimat dorinţa de a primi 1.500 de imigranţi suplimentari care locuiesc în prezent pe insulele greceşti, după ce tabară Moria de pe insula Lesbos a luat foc lăsând fără adăpost mii de exilaţi.
 
Merkel şi ministrul de Interne, Horst Seehofer, au fost de acord cu planul, care prevede să se concentreze asupra familiilor cu copii cărora li s-a acordat deja statutul de protejaţi în Grecia. Se spune că propunerea a fost deja discutată cu Atena, potrivit DPA.
 
Această iniţiativă vine în urma presiuni asupra guvernului german pentru a deschide uşile refugiaţilor din tabara Moria.
 
Germania s-a angajat deja la sfârşitul săptămânii trecute să primească 100-150 de copii ca parte a unei iniţiative europene comune pentru minori neînsoţiţi.
 
Autorităţile germane au insistat asupra necesităţii de a se găsi o soluţie la nivel european pentru această problemă spinoasă a migraţiei, care, din 2015, a divizat cele 27 de ţări membre UE.
 
În vizită la Atena, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a solicitat „un răspuns corect, puternic şi eficient” din partea Uniunii Europene. Comisia Europeană a propus ca la data de 23 septembrie să fie prezentat proiectul de reformare a politicii de migraţie în UE.
 
Până în prezent, răspunsul europenilor a fost foarte discret: 10 ţări au fost de acord să primească 400 de minori neînsoţiţi, inclusiv Franţa, care ar trebui să primească aproximativ o sută.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici