Germania îşi va suplimenta efectivele din Kosovo cu 550 de militari, înaintea alegerilor sârbe

Aproximativ 550 de militari germani vor fi trimişi pentru a suplimenta efectivele din Kosovo înaintea alegerilor generale din Serbia, de la 6 mai, care generează tensiuni în zonă, au anunţat sâmbătă Ministerele Apărării şi Afacerilor Externe.

130 afișări
Imaginea articolului Germania îşi va suplimenta efectivele din Kosovo cu 550 de militari, înaintea alegerilor sârbe

Germania îşi va suplimenta efectivele din Kosovo cu 550 de militari, înaintea alegerilor sârbe (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Comandantul trupelor din cadrul Forţei NATO în Kosovo (KFOR) a cerut mobilizarea acestor soldaţi, precum şi a 150 de austrieci, un batalion de rezervă operaţională (ORF), a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, care a confirmat informaţii publicate în ediţia online de revista Der Spiegel.

Aceştia ar urma să ajungă în teren la 1 mai, pentru scrutinul prevăzut la 6 mai.

Trupele internaţionale din Kosovo au anunţat vineri că au consolidat măsurile de securitate în nordul teritoriului pentru a împiedica o deteriorare a situaţiei, deja tensionată, între sârbi şi albanezi, odată cu apropierea scrutinului.

Majoritari în nordul Kosovo, sârbii, ca şi autorităţile de la Belgrad, nu recunosc independenţa proclamată de albanezii kosovari în 2008. Ei intenţionează să participe la alegerile generale sârbe.

Belgradul a anunţat recent că nu va organiza alegeri locale în municipalităţile cu majoritate sârbă din Kosovo în lipsa sprijinului ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici