Germania: Liderul mişcării germane antiislam Pegida, Lutz Bachmann, anunţă crearea unui partid politic

Lutz Bachmann, fondatorul mişcării antiislamice germane Pegida, a anunţat că va înfiinţa un partid politic. Decizia anunţată de Lutz Bachmann intervine în contextul în care autorităţile germane intenţionează să interzică mişcarea extremistă Pegida (Europeni Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului).

2240 afișări
Imaginea articolului Germania: Liderul mişcării germane antiislam Pegida, Lutz Bachmann, anunţă crearea unui partid politic

Partid anti-islamizare, înfiinţat în Germania. Lutz Bachmann, fondatorul mişcării germane antiislam Pegida, anunţă crearea unui partid politic

Noua formaţiune politică se va numi Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie Directă (FDDV). Lutz Bachmann anunţase în 2015 că intenţionează să creeze o "filială parlamentară" a mişcării Pegida.

Liderul noului partid de extremă-dreapta a dat asigurări că formaţiunea nu va fi un adversar al mişcării naţionaliste Alternativă pentru Germania (AfD). "Vom susţine AfD la următoarele alegeri şi vom avea candidaţi doar într-un număr limitat de circumscripţii", a declarat Bachmann.

"Relaţiile între cele două formaţiuni sunt bune", a adăugat el, evidenţiind importanţa colaborării. "Islamul este străin de Germania, nu poate invoca principiul libertăţii religioase în aceeaşi măsură cu creştinismul", afirma recent deputatul AfD Hans-Thomas Tillschneider.

AfV, care a fost creat în urmă cu trei ani, a câştigat ultimele alegeri din mai în trei regiuni guvernamentale, câştigând o largă popularitate în Germania. Partidul a fost criticat pentru că exacerbează mesajele anti-musulmani.  La începutul acestui an, delegaţi ai partidului au elaborat un manifest în care islamul este considerat incompatibil cu Constituţia şi cereau interzicerea simbolurilor islamice. 

În mai, o curte de justiţie din Dresda a găsit mişcarea Pegida vinovată de creşterea urii îndreptate împotriva refugiaţilor într-o serie de postări de pe Facebook în care aceasta eticheta imigranţii drept Ţvite" şi "gunoaie". 

 

Pegida (Europeni Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului) a exploatat agenda anti-islamică de la lansarea sa în Dresda, la finalul anului 2014. Mişcarea a câştigat popularitate în Germania şi peste graniţe, atrăgând aliaţi împotriva islamizării, a refugiaţilor şi a politicii uşilor deschise promovată de Merkel. În momentul său de vârf, mitingurile Pegida au atras şi 25.000 de suporteri. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici