Germania: Marile companii trebuie să aibă cel puţin o femeie în consiliile de conducere

Cabinetul Germaniei a aprobat miercuri legislaţia care va impune companiilor mari să includă cel puţin o femeie în consiliile lor de conducere, relatează AP.

569 afișări
Imaginea articolului Germania: Marile companii trebuie să aibă cel puţin o femeie în consiliile de conducere

Germania: Marile companii trebuie să aibă cel puţin o femeie în consiliile de conducere

Proiectul de lege solicită companiilor cu peste 2.000 de angajaţi care sunt listate la bursă şi care au consilii de conducere cu peste trei membri să aibă cel puţin o femeie şi cel puţin un bărbat în consiliile respective.

Ministerul Justiţiei a spus că măsura se va aplica pentru aproximativ 70 de companii, dintre care aproximativ 30 nu au în prezent femei în consiliile lor de conducere.

Noua legislaţie, care are nevoie de aprobarea parlamentară, se adaugă normelor în vigoare din 2015. Ministrul Justiţiei, Christine Lambrecht, a declarat că legislaţia din 2015 a arătat că astfel de reguli funcţionează - „ele modifică nu doar compoziţia organelor de conducere, ci au şi un efect asupra întregii culturi a companiei”.

Cu noua legislaţie, „oferim în cele din urmă femeilor calificate şi motivate oportunităţile pe care le merită şi la nivel de conducere”, a spus Lambrecht într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici