Germania nu exclude aplicarea de noi sancţiuni împotriva Moscovei după condamnarea lui Navalnîi. Merkel: ”Verdictul este departe de orice standard al statului de drept”

  • Guvernul german a declarat miercuri că nu pot fi excluse alte sancţiuni împotriva Rusiei după condamnarea lui Navalnîi.
  • Angela Merkel a declarat că verdictul de marţi împotriva lui Navalnîi este „departe de orice standard al statului de drept.”
  • Ţările occidentale au cerut Moscovei să-l elibereze imediat pe Navalnîi.
4118 afișări
Imaginea articolului Germania nu exclude aplicarea de noi sancţiuni împotriva Moscovei după condamnarea lui Navalnîi. Merkel: ”Verdictul este departe de orice standard al statului de drept”

Foto: Profimedia

Guvernul german a declarat miercuri că nu pot fi excluse alte sancţiuni împotriva Rusiei după ce un tribunal de la Moscova l-a condamnat pe Aleksei Navalnîi, iar poliţia a folosit forţa împotriva protestatarilor opoziţiei, notează Reuters.
 
Cancelarul Angela Merkel a declarat că verdictul de marţi împotriva lui Navalnîi este „departe de orice standard al statului de drept” şi a cerut încetarea violenţei împotriva protestatarilor paşnici din Rusia.
 
Întrebat dacă Germania se gândeşte la noi sancţiuni împotriva Rusiei, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, a declarat că Uniunea Europeană a impus deja sancţiuni împotriva Moscovei în urma tentativei de otrăvire a criticului rus un agentul neurotoxic Noviciok
 
„Nu trebuie excluse alte sancţiuni,” a spus Seibert, adăugând că Berlinul va discuta despre măsuri suplimentare cu partenerii săi europeni.
 
De asemenea, Seibert a spus că gestionarea de către Moscova a cazului Navalnîi a încălcat principiile de bază ale drepturilor omului pe care Moscova le-a semnat şi că Berlinul a condamnat „utilizarea sistematică a forţei” împotriva demonstranţilor de către poliţia rusă.
 
În decembrie, UE a impus sancţiuni împotriva a şase apropiaţi ai preşedintelui Putin şi unui centru de cercetare ştiinţifică de stat acuzat că a folosit împotriva lui Navalnîi un agent neurotoxic conceput pentru uz militar.
 
Ţările occidentale au cerut Moscovei să-l elibereze imediat pe Navalnîi.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a negat că autorităţile au încercat să-l otrăvească pe Navalnîi şi a declarat că agenţii ruşi ar fi terminat treaba dacă ar fi dorit să-l omoare. El a spus în decembrie că rapoartele care arată că statul rus l-a otrăvit pe Navalnîi făceau parte dintr-un complot al SUA pentru a încerca să-l discrediteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici