Germania nu mai poate trata Europa de COVID-19: Creştere importantă a locurilor ocupate la ATI în ultimele luni

  • Germania se confruntă cu o creştere exponenţială a pacienţilor la ATI
  • CNN scrie că ţările europene nu se mai pot baza pe Germania să le salveze bolnavii
  • Germania are 6.000 de paturi de ATI ocupate şi mai are disponibile alte 4.000
7770 afișări
Imaginea articolului Germania nu mai poate trata Europa de COVID-19: Creştere importantă a locurilor ocupate la ATI în ultimele luni

FOTO: Profimedia

Germania nu mai poate fi văzută drept salvatorul Europei în tratarea bolnavilor de COVID-19, spune CNN. Numărul de locuri ocupate la ATI a crescut de la câteva sute în septembrie, la câteva mii în noiembrie, iar medicii se tem că dacă ritmul îmbolnăvirilor se va menţine, în câteva săptămâni vor rămâne fără locuri disponibile. Iuliu Torje este medic ATI în Germania şi îţi spune care e situaţia acolo.

„Este adevărat. Germania este destul de afectată de pandemie în sensul în care foarte mulţi pacienţi sunt internaţi în spital şi mulţi dintre ei în stare gravă. Undeva la 6000 de paturi sunt ocupate pe teritoriul Germaniei, dar ar mai fi undeva la 4000 libere cu posibilitatea să se mai extindă cu undeva în jurul a 10.000 de paturi”, explică el.

Germania are 33 de paturi de ATI la sută de mii de locuitori. Prin comparaţie, Italia are doar 8 paturi la sută de mii de locuitori. Germania a fost salvatorul Europei mai ales în primul val al pandemiei, când a preluat pacienţi din Olanda, Italia, Franţa sau Belgia.

„Trebuia să mai preluăm, dar pentru că acea curbă ascendentă a luat acum o turnură şi a ajuns în faza de platou în multe ţări nu am mai preluat. Statele respective au refuzat să mai trimită pacienţii pentru că s-au redresat cu paturile”, adaugă Iuliu Torje.

Între timp, autorităţile din Germania fac apel la populaţie să respecte restricţiile pentru a putea menţine epidemia sub control. Prim-ministrul landului german Bavaria, Markus Soder spune: „E evident acum că valul a fost stopat, dar din păcate numărul de noi infectări nu scade. Iar secţiile de Terapie Intensivă sunt aproape pline şi numărul de decese este în creştere. Dacă ieşim din lockdown acum, la acest nivel crescut de infectări, vom sfârşi prin a avea măsuri mai drastice decât Cehia şi Austria.”

Şi Angela Merkel a transmis zilele trecute germanilor să reducă contactul până la„“minimul absolut necesar” şi să între în contact cu cel mult o familie. Germania a raportat peste 16.600 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore şi 249 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici