Germania se relansează cu un plan de stimulente financiare fără precedent. 6.000 de euro pentru o maşină electrică

  • Germania a anunţat un nou plan de stimulente financiare în valoare de 130 de miliarde de euro
  • Alocaţiile familiale pentru un nou copil vor ajunge la 300 de euro
  • Prima pentru maşini electrice va creşte de la 3.000 la 6.000 de euro
833 afișări
Imaginea articolului Germania se relansează cu un plan de stimulente financiare fără precedent. 6.000 de euro pentru o maşină electrică

Germania se relansează cu un plan de stimulente financiare fără precedent

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat un plan de anvergură de stimulare a economiei. Astfel,, Merkel a precizat că Germania va aloca încă 130 d emiliarde de euro pentru relansarea economiei după efectele negative ale pandemiei cu Covid 19.

130 de miliarde este noul stimulent ce va fi injectat în economie, dintre care1 20 de miliarde vor merge la guvernul federal. 

"Planul de relansare va fi de 130 de miliarde de euro pentru anii 2020-2021, dintre care 120 de miliarde vor fi cheltuiţi pentru guvernul federal", a spus Angela Merkel într-o conferinţă de presă după discuţii între conservatori şi social-democraţi.

"Avem un plan de relansare economică, un plan pentru viitor şi ne ocupăm acum de responsabilitatea noastră pentru Europa şi de dimensiunea internaţională", a declarat Angela Merkel, conform AFP.

Familiile cu un nou născut vor primi încă 300 de euro pentru a stimula astfel tinerii care vor să aibă copii. În plus, datoriile comunelor vor fi preluate de guvernul federal.

Altă măsură vizează sectorul auto, practic îngheţat timp de 2 luni. 6.000 de euro este prima pentru cumpărarea unei maşini electrice , de două ori mai mult decât înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici