Germania şi Franţa îi învinovăţesc pe americani că joacă murdar pe piaţa măştilor de protecţie împotriva COVID-19. „E piraterie modernă”

  • Un oficial german a acuzat SUA că a confiscat 200.000 de măşti comandate de la un producător american atunci când se aflau în tranzit prin Bangkok.
  • De asemenea, oficialii francezi i-au acuzat pe americanii neidentificaţi că au plătit şansele de a-şi asigura măşti în China care au fost deja alocate Franţei.
  • Ambasada SUA la Paris a respins „orice sugestie că guvernul federal a fost implicat în astfel de practici”.
2871 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa îi învinovăţesc pe americani că joacă murdar pe piaţa măştilor de protecţie împotriva COVID-19. „E piraterie modernă”

Germania şi Franţa îi învinovăţesc pe americani că joacă murdar pe piaţa măştilor de protecţie împotriva COVID-19

Lipsa echipamentelor de siguranţă esenţiale pentru lupta împotriva noului coronavirusul alimentează tensiunile între aliaţii transatlantici. Oficiali din Franţa şi Germania acuză americanii că se folosesc de mijloace neloiale pentru a obţine măşti de protecţie, scrie Bloomberg.

„Considerăm acest lucru ca un act de piraterie modernă”, a spus ministrul de interne din Berlin, Andreas Geisel. „Nu poţi acţiona în acest fel faţă de partenerii transatlantici. Aceste metode din vestul sălbatic nu pot continua, nici măcar într-o perioadă de criză globală", a mai spus Geisel.

Şi oficialii francezi arată cu degetul spre americani şi îi acuză că încearcă să le îngreuneze încercările de a se aproviziona cu echipament de protecţie.

Valerie Pecresse, preşedintele regional al Parisului, spune că americanii intervin inclusiv în cazurile în care anumite transporturi sunt comandate deja.

„Noi plătim la livrare pentru că vrem să vedem măştile înainte de a da banii, în timp ce americanii plătesc numerar şi fără să verifice. Desigur, acest lucru este mai atractiv pentru cei care încearcă doar să obţină profit pe seama suferinţei oamenilor", a declarat Pecresse, fără a spune, însă, dacă cei implicaţi sunt oficiali federali, reprezentanţi ai unor companii sau persoane fizice.

Pandemia a lăsat guvernele, companiile, organizaţiile de caritate şi indivizii din întreaga lume să concureze pentru achiziţia de echipamente de protecţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici