Germania trimite o navă militară şi avioane de recunoaştere pentru operaţiuni contra reţelei Stat Islamic

Guvernul Germaniei a decis trimiterea unei nave militare în estul Mării Mediterane şi a unor avioane de recunoaştere, pentru a oferi ajutor coaliţiei internaţionale coordonate de Statele Unite care atacă poziţii din Siria şi Irak ale reţelei teroriste Stat Islamic, relatează presa germană.

673 afișări
Imaginea articolului Germania trimite o navă militară şi avioane de recunoaştere pentru operaţiuni contra reţelei Stat Islamic

Germania trimite o navă militară şi avioane de recunoaştere pentru operaţiuni contra reţelei Stat Islamic (Imagine: Shutterstock)

"Germania va oferi o contribuţie mai activă la operaţiunile antiteroriste din Siria", a declarat Henning Ote, un membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Nu doar că vom intensifica misiunea de antrenare a forţelor în nordul Irakului, dar vom contribui şi la lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic prin punerea la dispoziţie a unor avioane Tornado de recunoaştere", a declarat Ote, potrivit DPA.

În plus, potrivit unor surse, Germania va trimite şi o navă militară în estul Mării Mediterane, pentru a ajuta coaliţia internaţională care efectuează raiduri în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită şi Turcia.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici