Germania va renunţa complet la producţia de energie nucleară până în 2020

Guvernul german va renunţa în totalitate la producţia de energie nucleară până în 2020, procesul urmând să se deruleze gradual, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul Mediului Juergen Becker, pentru Reuters.

49 afișări
Imaginea articolului Germania va renunţa complet la producţia de energie nucleară până în 2020

Germania va renunţa complet la producţia de energie nucleară până în 2020 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost luată o decizie pentru închiderea a opt centrale până la sfârşitul acestui an, iar acestea nu vor fi în mod sigur reactivate. Restul de nouă centrale rămase vor fi închise până la sfârşitul deceniului. Japonia ne-a arătat că în cazul unui eveniment neprevăzut riscul este prea mare pentru a continua cu energia nucleară. Este bine să dezvoltăm alte surse de energie într-o ţară civilizată", a spus el.

O renunţare treptată ar afecta profiturile marilor companii de utilităţi RWE, E.ON, EnBW şi Vattenfall cu sute de milioane de euro anual, notează Reuters.

Comentariile oficialului vin în contextul anunţului de luni al asociaţiei industriei energetice din Germania, potrivit căruia ţara a devenit un importator net de energie, mai ales din Franţa, unde compania de stat EDF operează 58 de reactoare.

Becker a fost prezent luni la o conferinţă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă în Emiratele Arabe Unite.

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat repetat că o decizie privind energia nucleară nu a fost luată, guvernul urmând să analizeze rapoartele a două comisii separate, din care una a ţinut prima şedinţă luni.

"Toate aspectele unei posibile renunţări la energia nucleară trebuie discutate, cântărite şi cuantificate", a spus, luni, Merkel, înaintea reuniunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici