Gest de solidaritate cu protestatarii: Mii de elevi au format lanţuri umane în afara şcolilor din Hong Kong | FOTO, VIDEO

Mii de elevi au format lanţuri umane în afara şcolilor din Hong Kong, luni, pentru a-şi arăta solidaritatea cu reformele democratice, după încă un weekend de proteste violente în regiunea semi-autonomă din China, scrie latimes.com.

787 afișări
Imaginea articolului Gest de solidaritate cu protestatarii: Mii de elevi au format lanţuri umane în afara şcolilor din Hong Kong | FOTO, VIDEO

Manifestaţiile paşnice au avut loc după ce Guvernul din Hong Kong a condamnat „comportamentul ilegal al protestatarilor” şi a avertizat Statele Unite să nu se amestece în conflict, relatează latimes.com.

Mii de manifestanţi au susţinut, duminică, un marş paşnic către Consulatului Statelor Unite pentru a cere ajutorul oficialilor de la Washington, dar ulterior au izbucnit violenţe, după ce protestatarii au vandalizat staţiile de metrou, au provocat incendii şi au blocat circulaţia rutieră, autorităţile fiind nevoite să folosească gaze lacrimogene.

Protestatarii au cerut ajutorul preşedintelui american Donald Trump şi l-au rugat să „fie alături de Hong Kong”. De asemenea, manifestanţii i-au cerut să se asigure că Congresul SUA va vota o lege care ar putea impune sancţiuni economice şi penalităţi împotriva statului Hong Kong, dar şi a oficialilor din China, care ar fi suprimat democraţia şi drepturile cetăţenilor din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici