Gest frumos. Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane nevoiaşe la Vatican

Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane lipsite de posibilităţi materiale la Vatican, duminică, după ce a oficiat slujba de Ziua Mondială a Săracilor, o sărbătoare catolică instituită în 2016, potrivit Reuters.

655 afișări
Imaginea articolului Gest frumos. Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane nevoiaşe la Vatican

Foto: Vaticannews.va

Meniul prânzului, la care a participat şi papa Francisc, a fost format din lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Oaspeţii suveranului pontif au fost aduşi la Vatican de voluntari ai unor asociaţii caritabile care se ocupa zilnic de aceştia.

De asememea, pe parcursul ultimei săptămâni, a fost înfiinţată o clinică mobilă în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire persoanelor fără posibilităţi financiare. De altfel, servicii de îngrijire medicală sunt oferite pe tot parcursul anului, datorită unei iniţiative a papei Francisc.

La o slujbă oficiată în celebra piaţă, papa Francisc a spus că oamenii nu ar trebui să se simtă "deranjaţi" de persoanele nevoiaşe, ci să le ajute cât pot de mult.

Ziua Mondială a Săracilor este sărbătorită de comunitatea catolică din 2017, după ce a fost instituită cu un an înainte de papa Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici