Gest unic în Europa: Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei

Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei, a anunţat luni biroul premierului, conform CNN.

1038 afișări
Imaginea articolului Gest unic în Europa: Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei

Gest unic în Europa: Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei

Această donaţie, alături de "primirea a mii de refugiaţi", arată "determinarea clară a guvernului muntenegrean de a sprijini apărarea ucrainenilor", se arată în declaraţia biroului premierului muntenegrean Dritan Abazović.

Termenii au fost conveniţi de Abazović şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care au semnat luni o declaraţie comună, potrivit canalului Telegram al lui Zelenski.

"Astăzi, am semnat declaraţia comună, care defineşte domeniile prioritare de cooperare între Ucraina şi Muntenegru în cadrul cursului strategic al ţării noastre de a dobândi statutul de membru deplin al NATO", a declarat Zelenski în postarea de pe Telegram.

"Sunt recunoscător Muntenegrului pentru sprijinul politic puternic şi ajutorul practic important acordat Ucrainei", a adăugat el.

Abazović a declarat pe Twitter că Muntenegru "vrea pace". "De aceea, ne exprimăm sprijinul fără echivoc pentru Ucraina şi poporul său în vederea protejării integrităţii, suveranităţii şi dreptului la o viaţă liberă", a adăugat Abazović.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uccraina,
muntenegru,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici