Gheorghe Nica şi Eamonn Harrison au fost găsiţi vinovaţi de omuciderea a 39 de cetăţeni vietnamezi ale căror trupuri au fost descoperite în octombrie 2019

  • Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani cu dublă cetăţenie română şi britanică, şi Eamonn Harrison, în vârstă de 24 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi asistare a imigraţiei ilegale.
  • Eamonn Harrison şi Gheorghe Nica au fost judecaţi şi acuzaţi de omuciderea a 39 de cetăţeni vietnamezi ale căror trupuri au fost descoperite într-o zonă industrială din Grays în octombrie 2019.
30090 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nica şi Eamonn Harrison au fost găsiţi vinovaţi de omuciderea a 39 de cetăţeni vietnamezi ale căror trupuri au fost descoperite în octombrie 2019

Gheorghe Nica şi Eamonn Harrison au fost găsiţi vinovaţi de omuciderea a 39 de cetăţeni vietnamezi ale căror trupuri au fost descoperite în octombrie 2019

Temperaturile din container au atins temperaturi insuportabile, întrucât bărbaţii, femeile şi copiii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, au fost sigilaţi în interior timp de cel puţin 12 ore, potrivit instanţei.

Fiecare dintre ei plătise mai mult de 10.000 de lire sterline pentru a fi dus în Marea Britanie.

În urma unui proces de două luni şoferul de camion Harrison a fost găsit vinovat de 39 de acuzaţii de omor. Organizatorul operaţiuni, Nica a fost condamnat pentru aceleaşi acuzaţii.

Harrison, din Irlanda de Nord, a fost de asemenea găsit vinovat de conspiraţie pentru asistarea imigraţiei ilegale - o acuzaţie pe care Nica a recunoscut-o, deşi a negat implicarea în călătoria fatală.

Nica a recunoscut că aranjează transportul pentru cele două călătorii anterioare cu oameni pe 11 şi 18 octombrie anul trecut, dar a negat că ar fi implicat în tragedie din 22-23 octombrie 2019.

Cei doi riscă închisoare pe viaţă.

Alţi doi inculpaţi, şoferul de camion Christopher Kennedy şi Valentin Calota, au fost găsiţi vinovaţi de sprijinirea imigraţia ilegale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici