GHID TURISTIC pentru Coreea de Nord: Obiectivele turistice şi paşii pe care oricine trebuie să îi facă pentru a intra în ţara lui Kim Jong-un - FOTO

O serie de reguli şi îndrumări trebuie luate în calcul atunci când doritorii vor să călătorească în Coreea de Nord, o ţară măcinată de regimul politic dictatorial pe care îl are şi spectrul negativ la nivel internaţional pe care a reuşit să îl capete în ultimii ani.

4909 afișări
Imaginea articolului GHID TURISTIC pentru Coreea de Nord: Obiectivele turistice şi paşii pe care oricine trebuie să îi facă pentru a intra în ţara lui Kim Jong-un - FOTO

GHID TURISTIC pentru Coreea de Nord: Paşii pe care orice turist trebuie să îi facă pentru a intra în ţara lui Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turismul liber în Coreea de Nord intră sub incidenţa unor restricţii vaste în statul comunist. Oricine îşi doreşte să viziteze această ţară este nevoit să contracteze serviciile unui ghid turistic, urmând ulterior a fi inclus într-un grup mai larg de turişti. 

În Coreea de Nord există o serie de companii care efectuează acest tip de "escortă turistică", însă cea mai cunoscută instituţie care se ocupă de turiştii care păşesc în statul comunist este Compania Internaţională Coreeană de Turism.

Turiştii care sosesc în Coreea de Nord sunt obligaţi totuşi să se supună unor reguli stricte care au rolul de a proteja ţara de ochii străinilor. Cu excepţia jurnaliştilor, indiferent de ţara de provenienţă, oricine aplică pentru obţinerea unei vize pentru vizitarea Coreei nu va avea probleme în obţinerea acesteia, relatează CNN

Indiferent dacă ai sosit în Coreea de Nord singur sau împreună cu alte persoane vei fi însoţit permanent de reprezentanţi desemnaţi de Compania Internaţională Coreeană de Turism. Doi ghizi, împreună cu un şofer, se alătură oricărui turist pe întreg parcursul şederii în Coreea de Nord, fapt care îngrădeşte posibilitatea de explorare cu adevărat a statului.

Orice persoană care pătrunde pe teritoriul acestei ţări, fără a primi în prealabil permisie explicită de către statul nord-corean, va fi reţinută, judecată şi condamnată de autorităţile de aici.

Posesia telefoanelor mobile a fost, în trecut, o problemă la intrarea în Coreea de Nord. Până în ianuarie 2013 oricine intra pe teritoriul statului era obligat să îşi predea telefonul mobil la graniţă, urmând să şi-l primească ulterior la plecarea din ţară.

Cu toate acestea, o reglementare nouă emisă la începutului acestui an specifică faptul că telefoanele vor putea fi păstrate de turişti. Aceştia vor fi însă obligaţi să îşi achiziţioneze o cartelă SIM din aeroportul Phenianului, deoarece pe teritoriul nord-corean nu există acoperire pentru niciun alt operator telefonic din lume. 

În Coreea de Nord nu există acoperire 3G şi nici posibilitatea trimiterii de SMS-uri, însă apelurile cu destinaţie internaţională funcţionează. Interacţiunea cu ghizii însoţitori nu va putea fi făcută prin intermediul telefonului mobil, deoarece aceştia vor fi înregistraţi în reţeaua proprie a ţării.

Momentul în care turiştii aleg să viziteze Coreea de Nord este extrem de important. Anumite perioade ale anului pot fi propice spre vizitare, iar punctele generale de atracţie se află în Phenian. Astfel, printre cele mai cunoscute locuri în care ghizii vor merge sunt monumentele capitalei nord-coreene, muzeele acestui oraş şi atracţiile din mediul înconjurător. 

În Phenian turiştii pot vizita şi Parcul de Distracţii Rungna, deschis în anul 2012.

Cele mai indicate perioade în care turiştii pot vizita Coreea de Nord şi Phenianul sunt cele care marchează ziua naştere a fostului lider Kim Jong-il, pe 16 februarie, ziua de naştere a fondatorului republicii comuniste Kim Il Sung, sărbătorită pe 15 aprilie, ziua armatei coreene, marcată pe 25 aprilie, ziua de 1 mai, data care marchează ziua internaţională a muncii şi ziua Victoriei, 27 iulie, data la care este sărbătorit armistiţiul din războiul corean din 1953. 

În 2013 se împlinesc 60 de ani de la semnarea armistiţiului, în capitala Phenian fiind aşteptate evenimente fastuoase în care sunt implicaţi sportivi şi membri ai armatei în cadrul unor acţiuni coregrafice de mare amploare.  

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici