Gibraltarul eliberează astăzi petrolierul iranian sechestrat în iulie

Gibraltarul eliberează astăzi petrolierul iranian capturat de Marina Regală în luna iulie, a informat miercuri publicaţia The Sun, citând surse apropiate de şeful Executivului, Fabian Picardo, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1081 afișări
Imaginea articolului Gibraltarul eliberează astăzi petrolierul iranian sechestrat în iulie

Gibraltarul va elibera joi petrolierul iranian sechestrat în iulie

Sursele au informat că Picardo nu va cere reînoirea ordinului de reţinere a petrolierului Grace 1.

Marea Britanie acuză petrolierul iranian că încalcă sancţiunile europene prin transportarea petrolului spre Siria, acuzaţii pe care Iranul le neagă.

Pe data de 4 iulie, forţele britanice au oprit şi sechestrat tancul petrolier Grace 1, sub pavilion panamez, pe baza suspiciunilor că nava urma să transporte petrol în Siria, încălcând sancţiunile impuse regimului de la Damasc de Uniunea Europeană. Iranul respinge acuzaţiile în acest sens.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forţele iraniene, mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, au anunţat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Taguri:
gibraltar,
petrolier,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici