Gibraltarul neagă informaţiile privind eliberarea petrolierului iranian sechestrat

Oficialii din Gibraltar au anunţat marţi că nu vor elibera momentan petrolierul iranian sechestrat, negând astfel informaţiile emise de Iran privind eliberarea navei în urma unui schimb de documente între Iran şi Marea Britanie, relatează Reuters.

451 afișări
Imaginea articolului Gibraltarul neagă informaţiile privind eliberarea petrolierului iranian sechestrat

Gibraltarul neagă informaţiile privind eliberarea petrolierului iranian sechestrat

"Marea Britanie este interesată să dea drumul petrolierul iranian Grace 1 ... în urma unui schimb de documente, sperăm că eliberarea va avea loc în curând", a declarat Jalil Eslami, directorul adjunct al Organizaţiei maritime şi portuare din Iran, citat de agenţia de ştiri IRNA.

Agenţia de presă semi-oficială Fars a transmis că petrolierul ar urma să fie eliberat marţi, citând mai multe surse din Gibraltar.

Informaţiile au fost negate atât de autorităţile din Gibraltar, cât şi de cele din Marea Britanie.

Pe data de 4 iulie, forţele britanice au oprit şi sechestrat tancul petrolier Grace 1, sub pavilion panamez, pe baza suspiciunilor că nava urma să transporte petrol în Siria, încălcând sancţiunile impuse regimului de la Damasc de Uniunea Europeană. Iranul respinge acuzaţiile în acest sens.

Două săptămâni mai târziu, forţele iraniene au sechestrat un tanc petrolier britanic în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, citând presupuse încălcări ale legislaţiei privind navigaţia maritimă. Guvernul de la Londra consideră această acţiune ca fiind ilegală.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forţele iraniene, mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, au anunţat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici