Gigantul petrolier Rosneft numeşte un fost ministru austriac în consiliul de administraţie

  • Acţionarii gigantului petrolier rus Rosneft au numit-o miercuri pe fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl în consiliul de administraţie al companiei
  • Preşedintele Vladimir Putin a participat la nunta lui Kneissl în Austria în 2018 şi a fost fotografiat dansând cu ea.
  • În vârstă de 56 de ani, ea a fost numită ministru de externe de Partidul Libertăţii de extremă dreapta.
498 afișări
Imaginea articolului Gigantul petrolier Rosneft numeşte un fost ministru austriac în consiliul de administraţie

FOTO: Twitter @@koessler_g

Acţionarii gigantului petrolier rus Rosneft au numit-o miercuri pe fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl în consiliul de administraţie al companiei, anunţă Reuters.

Rosneft a nominalizat-o pe Karin Kneissl în martie, după ce prim-ministrul Mikhail Mishustin a semnat un decret care a înscris-o ca fiind candidată pentru a deveni director independent în consiliul de stat al Rosneft.

Preşedintele Vladimir Putin a participat la nunta lui Kneissl în Austria în 2018 şi a fost fotografiat dansând cu ea, o mişcare care a atras critici la acea vreme de la unii comentatori care au acuzat-o pe Kneissl că ar afecta reputaţia ţării sale.

Kneissl, care a fost ministru de externe al Austriei între 2017 şi 2019, a respins criticile la acea vreme, spunând că gestul nu era un act de supunere, aşa cum sugeraseră unii critici.

În vârstă de 56 de ani, ea a fost numită ministru de externe de Partidul Libertăţii de extremă dreapta, care are un acord de cooperare cu partidul de guvernământ pro-Putin Rusia Unită.

Rosneft a declarat miercuri într-o declaraţie că acţionarii săi au ales 11 membri în noul său consiliu, inclusiv pe Bernard Looney, director executiv al BP, precum şi pe Matthias Warnig, şeful Nord Stream 2 AG şi pe Gerhard Schroeder, fost cancelar german.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici