Ginecolog investigat pentru că a ajutat să avorteze o fetiţă de 10 ani care a fost violată

Cazul care ţine cu sufletul la gură America s-a întâmplat în Indiana, unde întreruperea sarcinii este încă legală.

1529 afișări
Imaginea articolului Ginecolog investigat pentru că a ajutat să avorteze o fetiţă de 10 ani care a fost violată

Ginecolog investigat pentru că a ajutat să avorteze o fetiţă de 10 ani care a fost violată

Interzicerea avortului aprinde discuţii şi dispute în Statele Unite. Autorităţile din Indiana au deschis o anchetă asupra ginecologului care a ajutat o fetiţă de 10 ani, victimă a violului, să avorteze.

Povestea îngrozitoare a fost menţionată de preşedintele american Joe Biden în urmă cu o săptămână, când a semnat ordinul executiv pentru a proteja dreptul la avort, după decizia Curţii Supreme a SUA de a anula procesul „Roe v. Wade ”.

„Încearcă să te pui în pielea acelei fetiţe, are doar 10 ani şi a fost nevoită să plece din statul ei”, a spus preşedintele despre povestea dramatică.

Neputând avorta în Ohio, unde întreruperea sarcinii este interzisă după doar 6 săptămâni chiar şi în caz de incest sau viol (termen până la care femeile de multe ori nici măcar nu ştiu că sunt însărcinate), fata a fost nevoită să plece în Indiana, un stat condus de republicani care încă permite procedura până în săptămâna a 21-a, dar şi-a anunţat deja intenţia de a o limita până luna viitoare.

„Îţi vom retrage permisul”

În Indianapolis, a fost întâmpinată de dr. Caitlin Bernard, la care a fost trimisă de un medic din Ohio. Acum, medicul ginecolog este acuzat că nu a raportat cazul autorităţilor, aşa cum prevede legea în cazul violenţelor asupra minorilor.

„Avem un activist pro-avort care lucrează ca medic”, a atacat procurorul Todd Rokita. „Dacă este necesar, îţi vom retrage permisul”, a ameninţat acesta.

Violatorul fetei, arestat acum 3 zile, a fost pus sub acuzare în Ohio. Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani, a mărturisit că a violat-o pe fată de două ori în luna mai.

Între timp, democraţii continuă să facă presiuni asupra lui Biden să declare avortul o „urgenţă de sănătate publică”, aşa cum au susţinut cei zece mii de oameni care au ieşit pe străzile din Washington sâmbăta trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici