Glumă proastă sau simpatie pentru al-Qaida? Scandalul World Trade Center, la 10 ani de la tragedie - FOTO

Atacurile asupra turnurilor World Trade Center au intrat din nou în atenţia oamenilor din cauza unor arhitecţi care au stârnit un adevărat scandal.

10712 afișări
Imaginea articolului Glumă proastă sau simpatie pentru al-Qaida? Scandalul World Trade Center, la 10 ani de la tragedie - FOTO

Glumă proastă sau simpatie pentru al-Qaida? Scandalul World Trade Center, la 10 ani de la tragedie

Câţiva arhitecţi de la o firmă de arhitectură olandeză au proiectat în Coreea de Sud două clădiri care seamănă cu turnurile gemene din New York, unite de un "nor pixelat". Imaginea de ansamblu este extrem de asemănătoare cu cele două clădiri ale World Trade Center în timpul impactului avioanelor deturnate de terorişti, scrie dailymail.co.uk.

Clădirile, care ar trebui să fie construite până în 2015 în Seul, poartă numele "Norul". Una dintre clădiri are 260 de metri înălţime şi 54 de etaje, iar cealaltă, 300 de metri şi 60 de etaje, suprafaţa totală a ansamblului fiind de 128.000 de metri pătraţi.

Ansamblul va găzdui piscine, restaurante, săli de fitness, cafenele şi un centru de conferinţe.

Compania de arhitectură a postat un anunţ pe site-ul său oficial, afirmând că regretă orice asemănare a proiectului cu evenimentele din 11 septembrie 2001.

"Nu am intenţionat să creem o imagine care să semene cu atacurile şi nici nu am văzut asemănarea în timpul procesului de design. Ne cerem scuze tuturor persoanelor ale căror sentimente au fost rănite", se arată în postarea companiei.

Reprezentanţii companiei au scris şi pe pagina de Facebook că primesc e-mailuri de ameninţare şi apeluri telefonice de la oameni furioşi, care îi numesc iubitori ai al-Qaida.

Compania afirmă că presa coreeană nu a raportat nicio asemănare între ansamblul de clădiri şi atacurile de la 11 septembrie, catalogând în schimb proiectul ca fiind o mare inovaţie.

"Conotaţiile negative au venit din Statele Unite", spune compania de arhitectură.

În atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 de la turnurile World Trade Center şi Pentagon au murit aproape 3.000 de oameni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici