Grave acuzaţii la adresa ONU. Sute de refugiaţi ar fi fost lăsaţi să moară de foame într-un centru din Tripoli

Agenţia ONU pentru Refugiaţi este acuzată că nu a acordat ajutoare alimentare unor persoane cazate într-un centru de refugiaţi deţinut de ONU la Tripoli, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

1937 afișări
Imaginea articolului Grave acuzaţii la adresa ONU. Sute de refugiaţi ar fi fost lăsaţi să moară de foame într-un centru din Tripoli

Grave acuzaţii la adresa ONU. Sute de refugiaţi ar fi fost lăsaţi să moară de foame într-un centru din Tripoli

Un grup de aproximativ 400 de persoane, care au ajuns în centrul de refugiaţi din Tripoli în luna octombrie din centrul de detenţie Abu Salim din sudul Libiei, au fost aparent ţinuţi fără hrană timp de mai multe săptămâni.

Printre aceştia se numără 100 de minori, potrivit unui raport publicat recent de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Aceştia sunt ”în prezent înfometaţi”, primind hrană doar din partea celorlalţi refugiaţi care reuşesc să se strecoare din centru pentru a face rost de apă şi mâncare, se arată în raportul OIM. Aceştia au primit ultima oară asistenţă alimentară cu ”câteva săptămâni în urmă”.

Documentele interne la care a avut acces cotidianul The Guardian arată că UNHCR intenţionează să retragă ajutoarele alimentare acordate altor 600 de imigranţi şi azilanţi dinn acelaşi centru - printre care supravieţuitori ai bombardamentelor, torturilor, muncii forţate şi a altor abuzuri la adresa drepturilor omului.

Majoritatea acestor persoane au încercat deja să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dar au fost întorşi din drum de Paza de Coastă din Libia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
libia,
refugiaţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici