Grecia a propus crearea unui certificat european care să ateste vaccinarea

Grecia a propus un certificat standardizat care atestă că un individ este vaccinat anti-COVID-19. Conform premierului grec, documentul ar putea uşura călătoriile, reduse drastic în pandemie.

1189 afișări
Imaginea articolului Grecia a propus crearea unui certificat european care să ateste vaccinarea

Grecia a propus crearea unui certificat standard de vaccinare

Turismul este extrem de important pentru economia Greciei, însă premierul a propus, printr-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Usrula von der Leyen, ca această schemă să fie extinsă la toate ţările din UE.

Şefa Institutului Naţional de Sănătate Publică spune că fiecare ţară ar trebui să aibă o listă galbenă, până când va exista o abordare unitară la nivelul Uniunii Europene.

Ieri, Klaus Iohannis a spus că nu este o idee bună, dar că „trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale, nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine, dacă persoana ajunge la urgenţă. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”.

Pe de altă parte, sunt deja ţări care au avut discuţii cu mult înaintea Greciei de introducere a acestui paşaport Covid, precum Estonia şi Ungaria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici