Grecia combate suprapopularea închisorilor eliberând deţinuţi cu pedepse de până la cinci ani

Deţinuţii cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, care şi-au executat o parte din pedeapsă, vor fi eliberaţi în baza unei legi împotriva suprapopulării penitenciarelor, a declarat miercuri o sursă judiciară greacă.

251 afișări
Imaginea articolului Grecia combate suprapopularea închisorilor eliberând deţinuţi cu pedepse de până la cinci ani

Grecia combate suprapopularea închisorilor eliberând deţinuţi cu pedepse de până la cinci ani (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Conform estimărilor, această măsură va duce la eliberarea a 1.500 de prizonieri, declară sursa citată.

Interpretând o lege recentă "cu privire la condiţiile de detenţie", procurorul-adjunct al Curţii supreme Tassos Kanellopoulos a declarat că cei condamnaţi la până trei ani de închisoare care şi-au executat o zecime din pedeapsă şi cei condamnaţi de la trei la cinci ani de închisoare şi care au ispăşit o cincime din pedeapsă pot beneficia de această măsură.

În schimb, legea nu prevede aceleaşi măsuri pentru pedepse de peste cinci ani.

Votată acum o lună, această lege prevede de asemenea micşorarea pedepselor pentru anumite delicte cu scopul de a face faţă suprapopulării închisorilor din Grecia, unde sunt reţinute în prezent aproximativ 12.500 de persoane, în clădiri cu o capacitate teoretică totală de 9.000 de locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici